MARROC
Diuen que hi ha països que engrandeixen l’ànima i per a descobrir-ho no fa falta anar gaire lluny. A només dues hores d’avió de Barcelona trobem el Marroc, un país famós per les seves medines (barris antics de les ciutats), el seu cuscús (menjar típic) i la pràctica del seu esport olímpic, el ‘regateo’, a les centenars de tendes que podem trobar.
La primera impressió que ens vam emportar al tocar terra (Nador) va ser una mica negativa degut a la sensació de desordre i falta de medis de la ciutat però cada dia que passava aquesta impressió anava canviant per deixar-nos finalment captivats.
Les medines de Fez i Marrakech són increïbles. Deixar-te endur pels seus laberíntics carrers, visitar els diferents ‘souks’ (agrupacions artesanes) o practicar l’art de la negociació amb algun comerciant són experiències altament recomanables.
Punt i a part és agafar un camell per passar una nit al desert de Merzouga i contemplar la sortida del sol des del cim d’una duna. Un moment d’aquells inoblidables.
Durant el recorregut per la ruta de les Mil i una Kasbah trobem els impressionants i quilomètrics palmerals que creen un contrast únic enmig del paisatge sec i desèrtic que caracteritza a aquesta zona. A Skoura vam fer nit a una kasbah (que són petites fortaleses) i degustar l’hospitalitat marroquí amb un bon té a la menta.
9 dies molt intensos en els que hem conegut una cultura molt arrelada i peculiar marcada per la religió musulmana, hem tastat els millors plats marroquins, hem caminat i dormit al desert, hem negociat intensament a la Medina de Marrakech, ens ha parat la policia per excés de velocitat, hem tingut els nostres problemes estomacals (no hi ha turista que se n’escapi ^_^), hem necessitat l’ajuda d’un nen per trobar un dels nostres allotjaments...
en definitiva, hem viscut una viatge que recomanem a tothom si el que teniu són ganes d'experimentar noves sensacions i conèixer una forma de vida molt diferent a la nostra.
VIATGES